Linzenmaaltijdsoep
Een goedgevulde linzensoep is soms nét wat je nodig hebt. Deze versie is heerlijk kruidig met Aziatische specerijen.
Aan de slag
Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd de peen en tomaat in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en winterpeen glazig. Roer de geelwortel, komijn en koriander erdoor.
Laat de linzen uitlekken en spoel af. Doe ze in de pan en bak 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg het water, de kokosmelk en het bouillontablet bij de groenten en laat 15-20 min. zachtjes koken. Schep de tomaat erdoor.
Snijd schijfjes van de helft van de citroen en pers de rest uit. Breng de soep op smaak met het sap, peper en zout. Verdeel de citroen over soep. Bon appétit!
Linzenmaaltijdsoep
Instructievideo - 02:44 min.
Linzenmaaltijdsoep
Een goedgevulde linzensoep is soms nét wat je nodig hebt. Deze versie is heerlijk kruidig met Aziatische specerijen.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd de peen en tomaat in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en winterpeen glazig. Roer de geelwortel, komijn en koriander erdoor.
Laat de linzen uitlekken en spoel af. Doe ze in de pan en bak 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg het water, de kokosmelk en het bouillontablet bij de groenten en laat 15-20 min. zachtjes koken. Schep de tomaat erdoor.
Snijd schijfjes van de helft van de citroen en pers de rest uit. Breng de soep op smaak met het sap, peper en zout. Verdeel de citroen over soep. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
500 g winterpeen
1 tomaat
2 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
1 tl komijn (djinten)
1 tl Ketoembar gemalen koriander
400 g bruine linzen in blik
1 l kraanwater
400 ml kokosmelk
1 groentebouillonblokje
1 citroen