Gevulde aubergines met linzen
Wat een specerijen, wat een smaken…
Aan de slag
Maak in de aubergines 3 inkepingen in de lengte, maar snijd de groenten niet geheel door. Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Rasp de gemberwortel.
Pureer met een staafmixer de ui, knoflook, rode peper, gember, koriander, komijn, kokos en het water tot een pasta. Verhit in een pan de olie en de sesamolie en bak hierin de specerijenpasta 1 min. al omscheppend.
Vul de inkepingen van de aubergines met de helft van het kruidenmengsel. Bestrooi met zout en voeg het hete water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de aubergines in 15 min. gaar.
Neem de aubergines uit de pan en schep de linzen door het achtergebleven kookvocht. Verwarm de linzen nog 3 min. tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gevulde aubergines met linzen
Wat een specerijen, wat een smaken…
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Maak in de aubergines 3 inkepingen in de lengte, maar snijd de groenten niet geheel door. Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Rasp de gemberwortel.
Pureer met een staafmixer de ui, knoflook, rode peper, gember, koriander, komijn, kokos en het water tot een pasta. Verhit in een pan de olie en de sesamolie en bak hierin de specerijenpasta 1 min. al omscheppend.
Vul de inkepingen van de aubergines met de helft van het kruidenmengsel. Bestrooi met zout en voeg het hete water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de aubergines in 15 min. gaar.
Neem de aubergines uit de pan en schep de linzen door het achtergebleven kookvocht. Verwarm de linzen nog 3 min. tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 aubergines
2 uien
4 tenen knoflook
1 rode peper
3 tl verse gemberwortel
2 tl gemalen koriander*
2 tl komijn (djinten)
75 g geraspte kokos
4 el water
3 el traditionele olijfolie
1 el sesamolie
100 ml water
400 g bruine linzen in blik
Dit heb je nodig
staafmixer