Geroosterde aubergines met linzensalade
Geroosterde aubergines kunnen altijd. Zo ook bij deze linzensalade met biet en geitenkaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Houd 2 el vocht van de bieten (per 4 personen) apart en snijd de bieten in blokjes van 1 cm. Meng de helft van de olie met de helft van de balsamicoazijn, het achtergehouden bietenvocht en pers de knoflook erboven uit.
Halveer de aubergines in de lengte, maar laat het steeltje er nog aan. Snijd de aubergines aan de snijkant om de centimeter kruislings in en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besmeer de snijkanten in met het balsamicomengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in ca. 35 min. in de oven zacht en gaar. Rooster de laatste 10 min. de walnoten mee.
Doe ondertussen de linzen in en vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de spinazie grof en de ui in dunne halve ringen. Meng de spinazie met de linzen, biet, ui, de rest van de olijfolie en de rest van de balsamico. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas en walnoten erover.
Serveer de aubergines met de salade.
Geroosterde aubergines met linzensalade
Geroosterde aubergines kunnen altijd. Zo ook bij deze linzensalade met biet en geitenkaas.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Houd 2 el vocht van de bieten (per 4 personen) apart en snijd de bieten in blokjes van 1 cm. Meng de helft van de olie met de helft van de balsamicoazijn, het achtergehouden bietenvocht en pers de knoflook erboven uit.
Halveer de aubergines in de lengte, maar laat het steeltje er nog aan. Snijd de aubergines aan de snijkant om de centimeter kruislings in en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besmeer de snijkanten in met het balsamicomengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in ca. 35 min. in de oven zacht en gaar. Rooster de laatste 10 min. de walnoten mee.
Doe ondertussen de linzen in en vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de spinazie grof en de ui in dunne halve ringen. Meng de spinazie met de linzen, biet, ui, de rest van de olijfolie en de rest van de balsamico. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas en walnoten erover.
Serveer de aubergines met de salade.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gekookte rode bieten
4 el milde olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 teen knoflook
2 aubergines
40 g ongebrande walnoten
400 g linzen in blik
100 g verse spinazie
1 rode ui
100 g geitenkaas naturel
Dit heb je nodig
bakpapier