Lauwwarme linzensalade met geitenkaas
Zonniger ga je je bord niet krijgen: een salade met (oké, bijna) alle kleuren van regenboog.
Aan de slag
Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de paprikareepjes op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag, voeg de tijm, ui en knoflook toe en fruit op laag vuur 5 min. Kook ondertussen de maiskolven 8 min. in ruim water. Neem uit de pan, laat even afkoelen en snijd met een mes de korrels van de kolven.
Meng de linzen, paprikareepjes en mais in een schaal. Verdeel de geitenkaas en walnoten erover en bestrooi met peper.
Lauwwarme linzensalade met geitenkaas
Zonniger ga je je bord niet krijgen: een salade met (oké, bijna) alle kleuren van regenboog.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de paprikareepjes op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag, voeg de tijm, ui en knoflook toe en fruit op laag vuur 5 min. Kook ondertussen de maiskolven 8 min. in ruim water. Neem uit de pan, laat even afkoelen en snijd met een mes de korrels van de kolven.
Meng de linzen, paprikareepjes en mais in een schaal. Verdeel de geitenkaas en walnoten erover en bestrooi met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g linzen in blik
1 zak paprikamix
4 takjes verse tijm
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 el traditionele olijfolie
2 maiskolven
200 g geitenkaasbolletjes
50 g walnoten