Peperwatersoep
Aan de slag
Met staafmixer ui, knoflook, gember, koriander, komijn en helft van rode peper tot pasta pureren. In wok olie verhitten en specerijenmengsel 30 sec. bakken. Hete bouillon en kikkererwten toevoegen en geheel 5 min. zachtjes laten koken. Kipreepjes, kokosmelk en citroensap door kikkererwten roeren en soep nog 4-5 min. laten koken tot kip gaar is. Op smaak brengen met zout. Soep over vier borden verdelen en garneren met rest van rode peper.
Peperwatersoep
voorgerecht
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Met staafmixer ui, knoflook, gember, koriander, komijn en helft van rode peper tot pasta pureren. In wok olie verhitten en specerijenmengsel 30 sec. bakken. Hete bouillon en kikkererwten toevoegen en geheel 5 min. zachtjes laten koken. Kipreepjes, kokosmelk en citroensap door kikkererwten roeren en soep nog 4-5 min. laten koken tot kip gaar is. Op smaak brengen met zout. Soep over vier borden verdelen en garneren met rest van rode peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
3 tl verse gemberwortel
2 tl gemalen koriander (ketoembar)
2 tl komijn (djinten)
1 rode peper
2 el olie
1 l runderbouillon
1 blik kikkererwten
2 kipfilets
200 ml kokosmelk
1 citroen
Dit heb je nodig
staafmixer