Indiase aardappelen
Hollandse aardappelen met een Indiaas tintje: spannend!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool 10 min. Giet af. Vet de ovenschaal in en doe de aardappelen en bloemkool erin.
Snijd de uien in parten. Meng ze door de aardappelen en bloemkool. Roer de geelwortel en het komijnzaad door de kookroom. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk het roommengsel over de groenten. Bak ca. 25 min. in de oven. Bestrooi vlak voor serveren met de korianderblaadjes.
Indiase aardappelen
Instructievideo - 02:12 min.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Indiase aardappelen
Hollandse aardappelen met een Indiaas tintje: spannend!
bijgerecht
null personen
325 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool 10 min. Giet af. Vet de ovenschaal in en doe de aardappelen en bloemkool erin.
Snijd de uien in parten. Meng ze door de aardappelen en bloemkool. Roer de geelwortel en het komijnzaad door de kookroom. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk het roommengsel over de groenten. Bak ca. 25 min. in de oven. Bestrooi vlak voor serveren met de korianderblaadjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g Opperdoezer Ronde aardappelen
1 bloemkool
2 rode uien
1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
2 el komijn (djinten)
200 ml kookroom
8 g verse koriander
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)