Indiase bloemkool (aloo gobi)
Bloemkool op z'n Indiaas: gestoofd met koriander, laos en gember.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, geelwortel, galangawortel, gemalen koriander, olie en eventueel zout.
Verhit een hapjespan en bak het specerijenmengsel 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, bloemkool en rode peper toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Schep af en toe om. Schenk 150 ml water bij het aardappel-bloemkoolmengsel. Schep om en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep geregeld om.
Snijd de koriander fijn. Schep de aloo gobi op een schaal en bestrooi met de koriander.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Indiase bloemkool (aloo gobi)
Bloemkool op z'n Indiaas: gestoofd met koriander, laos en gember.
bijgerecht
null personen
150 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, geelwortel, galangawortel, gemalen koriander, olie en eventueel zout.
Verhit een hapjespan en bak het specerijenmengsel 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, bloemkool en rode peper toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Schep af en toe om. Schenk 150 ml water bij het aardappel-bloemkoolmengsel. Schep om en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep geregeld om.
Snijd de koriander fijn. Schep de aloo gobi op een schaal en bestrooi met de koriander.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 vastkokende aardappelen
1 bloemkool
1 rode peper
3 cm verse gember
2 tl paprikapoeder
2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
1 tl gemalen laos
3 tl Ketoembar gemalen koriander
2 el zonnebloemolie
150 ml kraanwater
15 g verse koriander