Indiase bloemkool (aloo gobi)
bewaar
bewaar

Indiase bloemkool (aloo gobi)

Bloemkool op z'n Indiaas: gestoofd met koriander, laos en gember.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, geelwortel, galangawortel, gemalen koriander, olie en eventueel zout.

Verhit een hapjespan en bak het specerijenmengsel 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, bloemkool en rode peper toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Schep af en toe om. Schenk 150 ml water bij het aardappel-bloemkoolmengsel. Schep om en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep geregeld om.

Snijd de koriander fijn. Schep de aloo gobi op een schaal en bestrooi met de koriander.

combinatietip Lekker met een spinazierondo (schaal 2 stuks).

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Indiase bloemkool (aloo gobi)

Bloemkool op z'n Indiaas: gestoofd met koriander, laos en gember.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig