Aardappel en bloemkool
Altijd al een lekker stel. Nu voegen de tomaat en de kruiden zich erbij en gaan ze samen de oven in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 10 min. in ruim water met zout. Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg ze toe aan de aardappelen en kook nog 5 min. Vet de overnschaal in. Giet af en doe de aardappelen en de bloemkool in de ovenschaal.
Snijd de tomaat in parten en verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kurkuma, kerrie en gemberpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Schep om en schenk de kokosroom erover. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.
Aardappel en bloemkool
Altijd al een lekker stel. Nu voegen de tomaat en de kruiden zich erbij en gaan ze samen de oven in.
bijgerecht
null personen
270 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 10 min. in ruim water met zout. Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg ze toe aan de aardappelen en kook nog 5 min. Vet de overnschaal in. Giet af en doe de aardappelen en de bloemkool in de ovenschaal.
Snijd de tomaat in parten en verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kurkuma, kerrie en gemberpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Schep om en schenk de kokosroom erover. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g vastkokende aardappelen
1 bloemkool
2 tomaten
1 el gemalen kurkuma (koenjit)
1 el kerriepoeder
1 el gemalen gember
165 ml kokosroom
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)