Indiase bloemkoolsalade met kokos
Aan de slag
Doe de koriander, de kurkuma, het chilipoeder, kokos en zout naar smaak in een kom. Voeg 150 ml water toe en roer glad. Verhit de olie in een hapjespan. Snijd de gember fijn en roerbak met het komijnzaad maximaal 1 min. op middelhoog vuur. Meng de bloemkool door het kruidenmengsel en voeg toe aan de pan en roer door elkaar. Stoof met de deksel op de pan in 6 min. beetgaar. Schep de bloemkool in een schaal en laat afkoelen. Strooi de koriander en zout naar smaak erover. Lekker met Indiase kippenbouten (zie recept op ah.nl/recepten).
Indiase bloemkoolsalade met kokos
bijgerecht
null personen
305 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de koriander, de kurkuma, het chilipoeder, kokos en zout naar smaak in een kom. Voeg 150 ml water toe en roer glad. Verhit de olie in een hapjespan. Snijd de gember fijn en roerbak met het komijnzaad maximaal 1 min. op middelhoog vuur. Meng de bloemkool door het kruidenmengsel en voeg toe aan de pan en roer door elkaar. Stoof met de deksel op de pan in 6 min. beetgaar. Schep de bloemkool in een schaal en laat afkoelen. Strooi de koriander en zout naar smaak erover. Lekker met Indiase kippenbouten (zie recept op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tl gemalen koriander (ketoembar)
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
1 tl chilipoeder
5 el gemalen kokos
5 el zonnebloemolie
2 cm verse gember
2 tl komijnzaadjes
1 bloemkool
1 bakje verse koriander