Geroosterde-bloemkoolsalade
bewaar
bewaar

Geroosterde-bloemkoolsalade

Soms heeft de hoofdrol op tafel een net zo spectaculaire handlanger nodig. Dit bijgerecht vult die rol uitstekend in: de bloemkoolsalade.

20 min. bereiden / 40 min. oventijd / 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bloemkool. Snijd de stronk en alle bladeren in stukjes van 3 cm. Snijd de helft van de rest van de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de ui in parten. Verdeel de bloemkoolstronk, -bladeren en -roosjes met de ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de maizena, 2/5 van de olie en eventueel zout erover en meng goed. Bak in de oven in ca. 40 min. bruin en knapperig. Schep halverwege om. Laat uit de oven in 30 min. helemaal afkoelen.

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de kurkuma, het komijnzaad en de chilivlokken toe, verwarm 1 min. en zet dan het vuur uit. Laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schenk de specerijenolie in een kom en breng op smaak met zout. Pers de halve citroen uit. Voeg 2 el citroensap (per 4 personen) al kloppend met een garde toe aan de specerijenolie.

Rasp de rest van de bloemkool fijn. Haal de blaadjes van de peterselie en munt en snijd grof.

Schep de afgekoelde bloemkool om met de geraspte bloemkool, ⅔ van de verse kruiden en ⅔ van de granaatappelpitjes. Voeg de specerijenolie toe en meng tot alles mooi geel is. Serveer met de rest van de granaatappelpitjes en strooi de rest van de verse kruiden over de salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde-bloemkoolsalade

Soms heeft de hoofdrol op tafel een net zo spectaculaire handlanger nodig. Dit bijgerecht vult die rol uitstekend in: de bloemkoolsalade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig