Bloemkoolsalade met amandel en ricotta
Deze salade heeft heerlijke geroosterde bloemkool, verse specerijen, pittige ricotta en een romige yoghurtsaus!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad, komijnzaad en venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen en de peperkorrels in de vijzel en stamp ze fijn (als je geen vijzel hebt, kan dit ook in de hakmolen van de staafmixer).
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, schil en snijd de steel in blokjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de helft van de specerijen, ½ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep goed om en rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de yoghurt met ⅓ van de olie en de rest van de specerijen en hou apart.
Verdeel de yoghurt over een schaal en leg de bloemkool erop. Voeg de ricotta toe en bestrooi met de amandelen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op middelhoog vuur in ca. 4 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord en hak daarna grof.
Meng de chilivlokken door de ricotta met de rest van de olie. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de yoghurt over een schaal en leg de bloemkool erop. Voeg de ricotta toe en bestrooi met de amandelen.
Bloemkoolsalade met amandel en ricotta
Deze salade heeft heerlijke geroosterde bloemkool, verse specerijen, pittige ricotta en een romige yoghurtsaus!
bijgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad, komijnzaad en venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen en de peperkorrels in de vijzel en stamp ze fijn (als je geen vijzel hebt, kan dit ook in de hakmolen van de staafmixer).
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, schil en snijd de steel in blokjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de helft van de specerijen, ½ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep goed om en rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de yoghurt met ⅓ van de olie en de rest van de specerijen en hou apart.
Verdeel de yoghurt over een schaal en leg de bloemkool erop. Voeg de ricotta toe en bestrooi met de amandelen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op middelhoog vuur in ca. 4 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord en hak daarna grof.
Meng de chilivlokken door de ricotta met de rest van de olie. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de yoghurt over een schaal en leg de bloemkool erop. Voeg de ricotta toe en bestrooi met de amandelen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tl korianderzaad
2 tl komijnzaad
2 tl venkelzaad
1 tl peperkorrels
850 g bloemkool
6 el olijfolie extra vierge
300 ml Griekse yoghurt
50 g ongebrande amandelen
1 tl chilivlokken
250 g ricotta
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
vijzel of staafmixer
bakpapier