Bloemkoolsalade met amandel en ricotta
bewaar
bewaar

Bloemkoolsalade met amandel en ricotta

Deze salade heeft heerlijke geroosterde bloemkool, verse specerijen, pittige ricotta en een romige yoghurtsaus!

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

licht pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad, komijnzaad en venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen en de peperkorrels in de vijzel en stamp ze fijn (als je geen vijzel hebt, kan dit ook in de hakmolen van de staafmixer).

Snijd de bloemkool in kleine roosjes, schil en snijd de steel in blokjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de helft van de specerijen, ½ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep goed om en rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Meng ondertussen de yoghurt met ⅓ van de olie en de rest van de specerijen en hou apart.

Verdeel de yoghurt over een schaal en leg de bloemkool erop. Voeg de ricotta toe en bestrooi met de amandelen.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op middelhoog vuur in ca. 4 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord en hak daarna grof.

Meng de chilivlokken door de ricotta met de rest van de olie. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de yoghurt over een schaal en leg de bloemkool erop. Voeg de ricotta toe en bestrooi met de amandelen.

bereidingstipDe yoghurtdressing kan 1 dag van tevoren worden gemaakt, bewaar hem dan afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkoolsalade met amandel en ricotta

Deze salade heeft heerlijke geroosterde bloemkool, verse specerijen, pittige ricotta en een romige yoghurtsaus!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig