Tajine van kip en gekonfijte citroen
Deze tajine van kip krijgt veel smaak door de gekonfijte citroen. Door citroenen in te wrijven met veel zout en ze in een pot weg te zetten wordt de schil zacht en de smaak wordt zoutig, met een vleugje bloemige citrus.
Aan de slag
Rasp de uien en tomaten op een grove rasp. Rasp de knoflook op een fijne rasp. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ca. 1 cm breed. Snijd de gekonfijte citroenen in flinterdunne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de peterselie, ook de steeltjes, fijn maar houd deze gescheiden.
Verhit de olie in de tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui ca. 8 min., schep regelmatig om. Bak de knoflook 1 min. mee. Snijd ondertussen de kippendijen in kwarten. Voeg de kip toe aan het ui-knoflook- mengsel, bestrooi met zout, peper, gember, kurkuma en komijnzaad en bak ca. 5 min. mee, onder af en toe omscheppen.
Voeg de geraspte tomaat, gekonfijte citroen, peterseliesteeltjes, plakjes aardappel en het water toe aan de kip. Laat op laag vuur ca. 30 min. stoven, tot de kip gaar is en de aardappel zacht.
Schep de stoof om en bestrooi met het peterselieblad.
Tajine van kip en gekonfijte citroen
Deze tajine van kip krijgt veel smaak door de gekonfijte citroen. Door citroenen in te wrijven met veel zout en ze in een pot weg te zetten wordt de schil zacht en de smaak wordt zoutig, met een vleugje bloemige citrus.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Rasp de uien en tomaten op een grove rasp. Rasp de knoflook op een fijne rasp. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ca. 1 cm breed. Snijd de gekonfijte citroenen in flinterdunne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de peterselie, ook de steeltjes, fijn maar houd deze gescheiden.
Verhit de olie in de tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui ca. 8 min., schep regelmatig om. Bak de knoflook 1 min. mee. Snijd ondertussen de kippendijen in kwarten. Voeg de kip toe aan het ui-knoflook- mengsel, bestrooi met zout, peper, gember, kurkuma en komijnzaad en bak ca. 5 min. mee, onder af en toe omscheppen.
Voeg de geraspte tomaat, gekonfijte citroen, peterseliesteeltjes, plakjes aardappel en het water toe aan de kip. Laat op laag vuur ca. 30 min. stoven, tot de kip gaar is en de aardappel zacht.
Schep de stoof om en bestrooi met het peterselieblad.
achtergrondinfo:
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
6 trostomaten
5 tenen knoflook
1 kg vastkokende aardappel
80 g gekonfijte citroenen
15 g verse peterselie
3 el milde olijfolie
600 g halal kipdijfilet
2 tl gemalen gember
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
2 tl komijnzaad
200 ml water
Dit heb je nodig
grove rasp
tajine of braadpan