Tajine van kip, citroen, aardappel en olijven
Met deze tajine tover je toch een beetje Marokko op je bord.
Aan de slag
Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de citroen in de lengte in 4 parten. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit 3/5 van de olie in de tajine en stoof onder regelmatig roeren de ui en de helft van de knoflook op laag vuur 15 min. tot het mengsel zacht is en goudbruin. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Meng in een kom met de rest van de olie, ⅔ van de ras el hanout, de citroen en de rest van de knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Voeg de aardappelblokjes, bleekselderij en de rest van de ras el hanout toe aan de ui en roer even door. Voeg het water toe. Doe de deksel op de tajine en laat 10 min. stoven tot de aardappel beetgaar is. Schep de gemarineerde kip met citroen en de olijven met vocht uit het blikje erdoor en doe de deksel op de tajine. Stoof nog 20 min. tot de kip gaar is en de aardappel lekker zacht.
Snijd de koriander fijn. Haal 1 citroenpart uit de tajine (per 4 personen) en snijd deze met schil en al heel fijn, meng erdoor en bestrooi met de koriander.
Tajine van kip, citroen, aardappel en olijven
Met deze tajine tover je toch een beetje Marokko op je bord.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de citroen in de lengte in 4 parten. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit 3/5 van de olie in de tajine en stoof onder regelmatig roeren de ui en de helft van de knoflook op laag vuur 15 min. tot het mengsel zacht is en goudbruin. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Meng in een kom met de rest van de olie, ⅔ van de ras el hanout, de citroen en de rest van de knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Voeg de aardappelblokjes, bleekselderij en de rest van de ras el hanout toe aan de ui en roer even door. Voeg het water toe. Doe de deksel op de tajine en laat 10 min. stoven tot de aardappel beetgaar is. Schep de gemarineerde kip met citroen en de olijven met vocht uit het blikje erdoor en doe de deksel op de tajine. Stoof nog 20 min. tot de kip gaar is en de aardappel lekker zacht.
Snijd de koriander fijn. Haal 1 citroenpart uit de tajine (per 4 personen) en snijd deze met schil en al heel fijn, meng erdoor en bestrooi met de koriander.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote uien
4 tenen knoflook
1 citroen
150 g bleekselderij
5 el milde olijfolie
400 g wahid kipfilet
3 el ras el hanout
1 kg aardappel
150 ml water
200 g olijven met citroen
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
tajine of braadpan