Geroosterde wortel met sjalotten en mozzarella uit de oven
Combineer mozzarella eens met wortel in plaats van tomaat. Zo creeer je een vernieuwend bijgerecht!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de bospenen en halveer in de lengte. Snijd de sjalotten in parten en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng de helft van de olie met de knoflook, 1 el citroenrasp (per 4 personen), de chilivlokken en het komijnzaad. Meng de wortel en sjalot met de kruidenolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper. Rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
Halveer ondertussen de mozzarellabolletjes en snijd de muntblaadjes grof. Meng de groente met de mozzarella en de rest van de olie. Halveer de citroen en knijp uit boven het groente-mozzarellamengsel, bestrooi met de munt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Geroosterde wortel met sjalotten en mozzarella uit de oven
Combineer mozzarella eens met wortel in plaats van tomaat. Zo creeer je een vernieuwend bijgerecht!
bijgerecht
null personen
230 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de bospenen en halveer in de lengte. Snijd de sjalotten in parten en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng de helft van de olie met de knoflook, 1 el citroenrasp (per 4 personen), de chilivlokken en het komijnzaad. Meng de wortel en sjalot met de kruidenolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper. Rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
Halveer ondertussen de mozzarellabolletjes en snijd de muntblaadjes grof. Meng de groente met de mozzarella en de rest van de olie. Halveer de citroen en knijp uit boven het groente-mozzarellamengsel, bestrooi met de munt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos bospeen
4 sjalotten
1 teen knoflook
1 citroen
2 el milde olijfolie
½ tl chilivlokken
1 tl komijnzaad
150 g minimozzarella
5 g verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier