Aardappelen met kruidendip
Aan de slag
Doe de aardappelen in een pan. Schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan. Strooi het zout erover en kook ze in ca. 20-25 min. gaar. Giet af. Laat zonder deksel het vocht op laag vuur in 2-3 min. verdampen.
Pureer ondertussen 3 tenen knoflook, 1 biscotte, de helft van de azijn, de paprika, 1/2 rode peper, de koriander, 1 tl komijn en de helft van de olie in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie en laat afkoelen. Pureer met het paprikapoeder, de resterende knoflook, biscotte, azijn, rode peper, komijn en olie in de blender. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen met de 2 soorten dip.
Aardappelen met kruidendip
bijgerecht
null personen
440 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Doe de aardappelen in een pan. Schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan. Strooi het zout erover en kook ze in ca. 20-25 min. gaar. Giet af. Laat zonder deksel het vocht op laag vuur in 2-3 min. verdampen.
Pureer ondertussen 3 tenen knoflook, 1 biscotte, de helft van de azijn, de paprika, 1/2 rode peper, de koriander, 1 tl komijn en de helft van de olie in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie en laat afkoelen. Pureer met het paprikapoeder, de resterende knoflook, biscotte, azijn, rode peper, komijn en olie in de blender. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen met de 2 soorten dip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kleine aardappelen
200 g grof zeezout
6 tenen knoflook
2 volkoren biscottes
80 ml wittewijnazijn
½ groene paprika
1 rode peper
1 bakje verse koriander
1½ tl gemalen komijn (djinten)
150 ml olijfolie extra vierge
1 bakje amandelschaafsel
1 tl paprikapoeder
Dit heb je nodig
blender