Empanadillas met paddenstoelen en garnalen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Veeg de champignons schoon en snijd fijn. Snijd de garnalen grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min op hoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak 1 min mee. Breng op smaak met peper en zout en laat helemaal afkoelen.
Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien. Kook de helft van de eieren in 8 min. hard. Spoel koud, snijd fijn en meng door het afgekoelde champignons mengsel.
Steek met het glaasje 4 kleine rondjes uit elk bladerdeegplakje. Vul elk rondje met een tl van het paddenstoelenmengsel. Besmeer de randjes van het deeg met een beetje water. Vouw het deeg dicht en druk de randjes aan met een vork. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Splits het tweede ei (het eigeel gebruik je niet) en besmeer de empanadillas ermee. Bak in ca. 10-15 min goudbruin in het midden van de oven.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Empanadillas met paddenstoelen en garnalen
null porties
80 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Veeg de champignons schoon en snijd fijn. Snijd de garnalen grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min op hoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak 1 min mee. Breng op smaak met peper en zout en laat helemaal afkoelen.
Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien. Kook de helft van de eieren in 8 min. hard. Spoel koud, snijd fijn en meng door het afgekoelde champignons mengsel.
Steek met het glaasje 4 kleine rondjes uit elk bladerdeegplakje. Vul elk rondje met een tl van het paddenstoelenmengsel. Besmeer de randjes van het deeg met een beetje water. Vouw het deeg dicht en druk de randjes aan met een vork. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Splits het tweede ei (het eigeel gebruik je niet) en besmeer de empanadillas ermee. Bak in ca. 10-15 min goudbruin in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
225 g rauwe gepelde roze garnalen
1 el milde olijfolie
6 plakken diepvries bladerdeeg
2 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
borrelglaasje
bakpapier