Provençaals gehaktbrood
Maak dit brood de dag van tevoren. Handig voor feestjes!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verkruimel de petit pains met een keukenmachine. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de knoflook.
Meng in een kommetje de tomatenpuree, knoflook, sinaasappelrasp en de Provençaalse kruiden. Meng in een kom het gehakt met de eieren, het broodkruim, de helft van het tomatenmengsel en peper en zout. Schep de ui en de peterselie erdoor. Kneed het gehakt tot een homogene massa.
Verdeel het gehakt in de ovenschaal en druk het goed aan. Strijk de rest van het tomatenmengsel over de bovenkant uit. Meng de champignonplakjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel ze over het gehakt. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en bak het gehaktbrood in 1 uur gaar.
Serveer het gehaktbrood warm of lauwwarm, maar laat het in elk geval ten minste 15 minuten staan, zodat het vet weer in het vlees kan trekken. Snijd het gehaktbrood in de schaal in plakken of punten.
Provençaals gehaktbrood
Maak dit brood de dag van tevoren. Handig voor feestjes!
null personen
275 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verkruimel de petit pains met een keukenmachine. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de knoflook.
Meng in een kommetje de tomatenpuree, knoflook, sinaasappelrasp en de Provençaalse kruiden. Meng in een kom het gehakt met de eieren, het broodkruim, de helft van het tomatenmengsel en peper en zout. Schep de ui en de peterselie erdoor. Kneed het gehakt tot een homogene massa.
Verdeel het gehakt in de ovenschaal en druk het goed aan. Strijk de rest van het tomatenmengsel over de bovenkant uit. Meng de champignonplakjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel ze over het gehakt. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en bak het gehaktbrood in 1 uur gaar.
Serveer het gehaktbrood warm of lauwwarm, maar laat het in elk geval ten minste 15 minuten staan, zodat het vet weer in het vlees kan trekken. Snijd het gehaktbrood in de schaal in plakken of punten.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 witte petit pains
1 ui
20 g verse platte peterselie
250 g kastanjechampignons
1 medium handsinaasappel
140 g tomatenpuree
4 tenen knoflook
2 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 kg half om half gehakt
3 middelgrote eieren
2 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal (ca. 2 liter)