Bifteki
bewaar
bewaar

Bifteki

Bifteki zijn een soort Griekse hamburgers die eventueel gevuld worden met fetakaas. Ze worden niet per se op een hamburgerbroodje gegeten, maar eerder bij een maaltijd met meerdere bijgerechten, zoals gebakken aardappelen, friet, groenten en tzatziki.

30 min. bereiden / 10 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de peterselie fijn. Pers de citroen uit.

Doe de ui, knoflook, peterselie, munt, oregano, het paprikapoeder, citroensap en het gehakt in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kneed 5 min. met de hand. Laat 10 min. rusten in de koelkast.

Verkruimel ondertussen de feta. Verdeel het gehakt in 4 porties (per 4 personen). Druk 1 portie gehakt in je handpalm plat. Leg in het midden ¼ van de feta, vouw het gehakt om de kaas en druk iets platter. De bifteki moet de vorm hebben van een dikke hamburger. Maak zo nog 3 bifteki.

Verwarm de olie in een grillpan op middelhoog vuur en bak de bifteki in ca. 12 min. gaar en bruin. Keer halverwege.

combinatietipLekker met pitabrood, tzaziki en geroosterde groenten. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bifteki

Bifteki zijn een soort Griekse hamburgers die eventueel gevuld worden met fetakaas. Ze worden niet per se op een hamburgerbroodje gegeten, maar eerder bij een maaltijd met meerdere bijgerechten, zoals gebakken aardappelen, friet, groenten en tzatziki.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig