Ovenschotel met gehakt en spitskool
Weinig tijd? Je kunt deze ovenschotel al twee dagen van tevoren maken.
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Laat de aardappelen zonder deksel iets afkoelen. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Verwijder ondertussen de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Voeg het gehakt met de paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak in 3 min. rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 min. tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng er de crème fraîche en eventueel wat van het kookvocht door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bak ca. 25 min. in de oven tot er een knapperig randje op de puree ontstaat. Snijd de peterselie fijn en strooi over de ovenschotel.
Ovenschotel met gehakt en spitskool
Weinig tijd? Je kunt deze ovenschotel al twee dagen van tevoren maken.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Laat de aardappelen zonder deksel iets afkoelen. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Verwijder ondertussen de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Voeg het gehakt met de paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak in 3 min. rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 min. tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng er de crème fraîche en eventueel wat van het kookvocht door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bak ca. 25 min. in de oven tot er een knapperig randje op de puree ontstaat. Snijd de peterselie fijn en strooi over de ovenschotel.
vegatip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
3 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
1 spitskool
300 g half-om-halfgehakt
1½ el milde paprikapoeder
1 el komijnzaad
125 g crème fraîche
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)