Eenpansgerecht van rijst en gehakt
Een eenpansgerecht met rijst, kan dat? Zeker! Smaakvol én handig.
Aan de slag
Doe de rijst in een fijne zeef en spoel onder koud stromend water. Wrijf met je handen door de rijst terwijl de kraan loopt tot het water helder blijft. Laat uitlekken. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de peper en snijd de peper fijn. Snijd de gember fijn.
Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm. Pluk de blaadjes van de peterselie en houd apart. Snijd de stelen fijn.
Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook, peper, gember, paprika en peterseliestelen 8 min. Roer regelmatig.
Voeg het gehakt toe en roerbak 8 min. Schep na 5 min. de kruidenmix erdoor.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de rijst, rozijnen en tomaat toe en meng goed. Schenk de kippenfond erbij, breng de rijst op smaak met peper en eventueel zout en leg de deksel op de pan.
Laat de rijst op laag vuur in 23-28 min. garen. Draai het vuur uit en laat 4 min. nastomen met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Roer de rijst voorzichtig los, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.
Eenpansgerecht van rijst en gehakt
Een eenpansgerecht met rijst, kan dat? Zeker! Smaakvol én handig.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe de rijst in een fijne zeef en spoel onder koud stromend water. Wrijf met je handen door de rijst terwijl de kraan loopt tot het water helder blijft. Laat uitlekken. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de peper en snijd de peper fijn. Snijd de gember fijn.
Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm. Pluk de blaadjes van de peterselie en houd apart. Snijd de stelen fijn.
Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook, peper, gember, paprika en peterseliestelen 8 min. Roer regelmatig.
Voeg het gehakt toe en roerbak 8 min. Schep na 5 min. de kruidenmix erdoor.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de rijst, rozijnen en tomaat toe en meng goed. Schenk de kippenfond erbij, breng de rijst op smaak met peper en eventueel zout en leg de deksel op de pan.
Laat de rijst op laag vuur in 23-28 min. garen. Draai het vuur uit en laat 4 min. nastomen met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Roer de rijst voorzichtig los, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
3 middelgrote uien
3 tenen knoflook
1 rode peper
30 g gember
2 rode paprika's
15 g verse platte peterselie
5 el milde olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
2 el Midden-Oosterse ovengroente kruidenmix
4 tomaten
50 g rozijnen
400 ml kippenfond