Tomaten-gehaktbrood
In de oven heeft de tomaat de tijd om heerlijk zoet te worden. Lekker met krieltjes en groene salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los en snipper de ui.
Meng in een kom het gehakt met de tomatenpuree, het ei, de ui en oregano. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in plakjes en vet de cakevorm in. Schep het gehaktmengsel in de cakevorm en druk er de plakjes tomaat in. Bak het gehaktbrood in ca. 35 min. in de oven gaar.
Verhit 15 min. voor het einde van de oventijd de olie in een koekenpan en bak de krieltjes goudbruin en gaar. Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met de krieltjes.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Tomaten-gehaktbrood
In de oven heeft de tomaat de tijd om heerlijk zoet te worden. Lekker met krieltjes en groene salade.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los en snipper de ui.
Meng in een kom het gehakt met de tomatenpuree, het ei, de ui en oregano. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in plakjes en vet de cakevorm in. Schep het gehaktmengsel in de cakevorm en druk er de plakjes tomaat in. Bak het gehaktbrood in ca. 35 min. in de oven gaar.
Verhit 15 min. voor het einde van de oventijd de olie in een koekenpan en bak de krieltjes goudbruin en gaar. Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met de krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
1 rode ui
500 g half-om-halfgehakt
70 g tomatenpuree
½ el gedroogde oregano
1 tomaat
2 el traditionele olijfolie
700 g krieltjes
Dit heb je nodig
cakevorm