Gevulde tomaten-groentesoep
Deze tomaten-groentesoep valt bij het hele gezin in de smaak. Geef er een paar sneetjes donkerbruin brood bij.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken. Pureer met de staafmixer.
Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en vorm kleine balletjes. Voeg de balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Gevulde tomaten-groentesoep
Deze tomaten-groentesoep valt bij het hele gezin in de smaak. Geef er een paar sneetjes donkerbruin brood bij.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken. Pureer met de staafmixer.
Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en vorm kleine balletjes. Voeg de balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 kg tomaat
2 el traditionele olijfolie
70 g tomatenpuree
750 ml kraanwater
2 runderbouillontblokjes
250 g half-om-halfgehakt
100 g vermicelli
300 g diepvries fijne soepgroenten
Dit heb je nodig
staafmixer