Tomaten-groentesoep
Deze soep kun je goed van te voren bereiden. Maak eens een extra portie om in te vriezen.
Aan de slag
Halveer de helft van de uien. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af. Snijd de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei af. Doe samen met de uiteinden van de winterpeen in een vergiet en spoel af. Haal de blaadjes van de bladselderij en snijd de stengels in stukken. Doe de groente samen met de bladselderijstengels in een ruime pan met het water, de gehalveerde ui en de laurier en breng aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
Schil ondertussen de winterpeen en knolselderij. Snijd de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken. Snipper de rest van de ui en snijd de tomaten in kwarten. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 3 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 4 min. mee. Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer. Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe.
Groentesoep maken
Instructievideo - 00:44 min.
Tomaten-groentesoep
Deze soep kun je goed van te voren bereiden. Maak eens een extra portie om in te vriezen.
hoofdgerecht
null personen
200 kcal
75 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de helft van de uien. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af. Snijd de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei af. Doe samen met de uiteinden van de winterpeen in een vergiet en spoel af. Haal de blaadjes van de bladselderij en snijd de stengels in stukken. Doe de groente samen met de bladselderijstengels in een ruime pan met het water, de gehalveerde ui en de laurier en breng aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
Schil ondertussen de winterpeen en knolselderij. Snijd de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken. Snipper de rest van de ui en snijd de tomaten in kwarten. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 3 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 4 min. mee. Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer. Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
300 g winterpeen
4 stengels bleekselderij
1 prei
40 g verse selderij
500 ml kraanwater
3 gedroogde laurierblaadjes
¼ knolselderij
500 g romatomaten
3 groentebouillonblokjes
2 el traditionele olijfolie
140 g tomatenpuree
Dit heb je nodig
staafmixer