Gehaktbrood met appel en paprika
Stevig gehakt uit de oven, met bosui, spek en rucola
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe het gehakt in een ruime kom. Snijd de paprika's eerst in repen en dan in stukjes van 2 1/2 cm. Rooster het brood en laat iets afkoelen. Snijd het spek en de knoflook fijn en de bosuitjes in stukjes van 2 1/2 cm. Meng ondertussen 2/3 van het spek met 4 tl venkelzaad, het zout, ei, de tomatenpuree en kaas door het gehakt. Verkruimel het brood boven het gehakt en schep erdoor.
Verhit de boter in de koekenpan. Bak de paprika met de bosui, knoflook, de rest van het venkelzaad en de rest van het spek 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om. Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 6 partjes. Neem de pan van het vuur en schep de groenten met de appel door het gehakt.
Doe het gehakt in de cakevorm. Druk goed aan zodat er geen lucht in zit. Bak het gehaktbrood in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen in de vorm. Stort op een serveerschaal en garneer met de rucola.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gehaktbrood met appel en paprika
Stevig gehakt uit de oven, met bosui, spek en rucola
hoofdgerecht
null personen
370 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe het gehakt in een ruime kom. Snijd de paprika's eerst in repen en dan in stukjes van 2 1/2 cm. Rooster het brood en laat iets afkoelen. Snijd het spek en de knoflook fijn en de bosuitjes in stukjes van 2 1/2 cm. Meng ondertussen 2/3 van het spek met 4 tl venkelzaad, het zout, ei, de tomatenpuree en kaas door het gehakt. Verkruimel het brood boven het gehakt en schep erdoor.
Verhit de boter in de koekenpan. Bak de paprika met de bosui, knoflook, de rest van het venkelzaad en de rest van het spek 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om. Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 6 partjes. Neem de pan van het vuur en schep de groenten met de appel door het gehakt.
Doe het gehakt in de cakevorm. Druk goed aan zodat er geen lucht in zit. Bak het gehaktbrood in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen in de vorm. Stort op een serveerschaal en garneer met de rucola.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g half om half gehakt
2 groene paprika's
2 sneetjes witbrood
100 g katenspek
2 tenen knoflook
3 bosuien
6 tl gemalen venkelzaad
1 tl zout
1 middelgroot ei
70 g tomatenpuree
50 g geraspte Parmezaanse kaas
25 g ongezouten roomboter
1 Granny Smith appel
40 g pittige rucola
Dit heb je nodig
cakevorm