Grootmoeders gehaktballen
bewaar
bewaar

Grootmoeders gehaktballen

De oer-Hollandse gehaktbal zal nooit uit onze keuken verdwijnen. Willen we ook helemaal niet.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Klop het ei met de melk los. Verkruimel de beschuiten boven het ei. Voeg de nootmuskaat en kruidnagel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kneed het eimengsel door het gehakt en vorm hier met natte handen 4 even grote ballen van.

Verhit de boter in een braadpan. Leg de gehaktballen in de pan als het schuim begint weg te trekken. Braad op hoog vuur aan. Rol de ballen met een houten spatel in het rond, zodat ze mooi egaal bruin worden. Draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en bak de gehaktballen ca. 20 min. zachtjes. Keer af en toe.

Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze warm. Roer de tomatenpuree door het bakvet en voeg het water toe. Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels goed los. Breng de jus op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipServeer met gekookte aardappelen en gesmoorde prei.

Gehaktballetjes in tomatensaus maken

Instructievideo - 04:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Grootmoeders gehaktballen

De oer-Hollandse gehaktbal zal nooit uit onze keuken verdwijnen. Willen we ook helemaal niet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig