Gehaktballen basisrecept
De lekkerste ballen maak je natuurlijk gewoon zelf!
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar. Knijp het brood uit en meng met de geraspte ui, het zout, de nootmuskaat en peper door het gehakt en kneed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met licht vochtige handen mooi ronde ballen van het gehakt. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
Smelt de boter in de koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.
Gehaktbal maken
Instructievideo - 02:22 min.
Gehaktballen basisrecept
De lekkerste ballen maak je natuurlijk gewoon zelf!
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar. Knijp het brood uit en meng met de geraspte ui, het zout, de nootmuskaat en peper door het gehakt en kneed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met licht vochtige handen mooi ronde ballen van het gehakt. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
Smelt de boter in de koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 snee witbrood
50 ml halfvolle melk
400 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot scharrelei
1 kleine ui
1 tl zout
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
4 el paneermeel
25 g ongezouten roomboter