Gehaktballen
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood. Leg de sneetjes in een diep bord en sprenkel de melk erover. Laat het brood ca. 5 min. weken. Snipper de ui fijn. Doe de gehakt in een kom. Knijp het brood uit en snijd in stukjes. Voeg het toe aan het gehakt.
Breek het ei erboven. Voeg de ui toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng alles goed door elkaar en kneed door het gehakt. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm met vochtige handen tot gladde ballen.
Rol de gehaktballen door het paneermeel. Verhit de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Keer voorzichtig met een spatel. Schenk het tomatensap langs de rand van de pan en schenk het water erbij. Braad de gehaktballen in ca. 25 min. met een deksel schuin op de pan gaar. Keer af en toe.
Gehaktballetjes in tomatensaus maken
Instructievideo - 00:44 min.
Gehaktballen
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood. Leg de sneetjes in een diep bord en sprenkel de melk erover. Laat het brood ca. 5 min. weken. Snipper de ui fijn. Doe de gehakt in een kom. Knijp het brood uit en snijd in stukjes. Voeg het toe aan het gehakt.
Breek het ei erboven. Voeg de ui toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng alles goed door elkaar en kneed door het gehakt. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm met vochtige handen tot gladde ballen.
Rol de gehaktballen door het paneermeel. Verhit de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Keer voorzichtig met een spatel. Schenk het tomatensap langs de rand van de pan en schenk het water erbij. Braad de gehaktballen in ca. 25 min. met een deksel schuin op de pan gaar. Keer af en toe.
combinatietip:
variatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes oud witbrood
5 el halfvolle melk
1 ui
500 g rundergehakt
1 middelgroot scharrelei
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
4 el paneermeel
50 g ongezouten roomboter
100 ml tomatensap
100 ml kraanwater