Oma's gehaktballen
Gehaktballen volgens oma's recept: lekkerder krijg je ze niet.
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom. Knijp het brood uit, voeg toe en breek het ei erboven. Kneed met de ui, het zout, de nootmuskaat en wat peper goed door het gehakt. Verdeel het gehakt in een portie per persoon en vorm er met lichtvochtige handen mooi ronde ballen van.
Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
Verhit de boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur laag. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.
Oma's gehaktballen
Gehaktballen volgens oma's recept: lekkerder krijg je ze niet.
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom. Knijp het brood uit, voeg toe en breek het ei erboven. Kneed met de ui, het zout, de nootmuskaat en wat peper goed door het gehakt. Verdeel het gehakt in een portie per persoon en vorm er met lichtvochtige handen mooi ronde ballen van.
Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
Verhit de boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur laag. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 snee witbrood
50 ml halfvolle melk
1 kleine ui
400 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot scharrelei
1 tl zout
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
4 el paneermeel
25 g ongezouten roomboter