Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst
Sperziebonen + kruidig gehakt + witte rijst = supereasy voor doordeweeks.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.
Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.
Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst
Sperziebonen + kruidig gehakt + witte rijst = supereasy voor doordeweeks.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.
Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.
combinatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte snelkookrijst
2 el milde olijfolie
600 g sperziebonen
25 g gember
2 tenen knoflook
300 g half om half gehakt
2 tl gemalen komijn
70 g tomatenpuree
2 tl sambal manis
100 ml water