Pitabroodjes met (Indiase) erwtenpuree
Aan de slag
Ui pellen en fijnsnijden. Rode peper en koriander fijnsnijden. Spliterwten in zeef onder koud stromend water zorgvuldig spoelen en laten uitlekken. Erwten in pan met dikke bodem met 1 1/4 l water, ui, rode peper, koenjit en djinten ca. 35 min. met deksel schuin op pan onder af en toe roeren zachtjes laten koken. Deksel van pan nemen en al roerend nog ca. 5 min. zachtjes tot stevige erwtenpuree laten koken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Intussen shoarmabroodjes in broodrooster of oven bruin en knapperig bakken. Broodjes opensnijden, sla erover verdelen en vullen met erwtenpuree. Met koriander bestrooien. Mangochutney erbij geven.
Pitabroodjes met (Indiase) erwtenpuree
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en fijnsnijden. Rode peper en koriander fijnsnijden. Spliterwten in zeef onder koud stromend water zorgvuldig spoelen en laten uitlekken. Erwten in pan met dikke bodem met 1 1/4 l water, ui, rode peper, koenjit en djinten ca. 35 min. met deksel schuin op pan onder af en toe roeren zachtjes laten koken. Deksel van pan nemen en al roerend nog ca. 5 min. zachtjes tot stevige erwtenpuree laten koken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Intussen shoarmabroodjes in broodrooster of oven bruin en knapperig bakken. Broodjes opensnijden, sla erover verdelen en vullen met erwtenpuree. Met koriander bestrooien. Mangochutney erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
½ rode peper
½ zakje verse koriander
1 doos spliterwten
1 theelepel koenjit
1 theelepel djinten
8 grote shoarmabroodjes
2 zakken veldsla
75 g mangochutney