Zalm-groentestoofpotje
Dille en vis zijn goede maatjes. En dat bewijzen ze samen in dit stoofpotje.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd de ontdooide zalm in blokjes. Verwijder de harde stelen van de dille, snijd de rest van de dille fijn. Snijd de worteltjes in schuine plakjes. Schep de helft van de dille door de rijst. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worteltjes ca. 3 min. Voeg de prei toe en bak 1 min. mee. Voeg de cream cheese en melk toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de zalm toe en laat op laag vuur in ca. 3 min. met deksel op de pan gaar worden. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bestrooi met de rest van de dille. Verdeel het stoofpotje over de borden en schep de rijst ernaast.
Zalm-groentestoofpotje
Dille en vis zijn goede maatjes. En dat bewijzen ze samen in dit stoofpotje.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd de ontdooide zalm in blokjes. Verwijder de harde stelen van de dille, snijd de rest van de dille fijn. Snijd de worteltjes in schuine plakjes. Schep de helft van de dille door de rijst. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worteltjes ca. 3 min. Voeg de prei toe en bak 1 min. mee. Voeg de cream cheese en melk toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de zalm toe en laat op laag vuur in ca. 3 min. met deksel op de pan gaar worden. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bestrooi met de rest van de dille. Verdeel het stoofpotje over de borden en schep de rijst ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g wilde en witte rijst
400 g diepvries wilde zalm
15 g verse dille
500 g geschrapte worteltjes
2 el zonnebloemolie
300 g gesneden prei
150 g Garlan cream cheese
150 ml magere melk