Zalm in soja-honingsaus
Deze gebakken zalm geeft een heerlijk zoete smaak dankzij de soja-honingsaus. Een feestje voor ieder die van zoet houdt.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Maak intussen de wortels schoon. Halveer de wortels in de lengte.
Verhit de helft van olie in een hapjespan en bak ze op hoog vuur 2 min. aan. Voeg de de helft van de honing, de helft van de sojasaus en de azijn toe. Doe de deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de rest van de honing met de rest van de sojasaus. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrijk met de soja-honingsaus en bestrooi met peper.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. gaar, keer halverwege. Verdeel de zalm over de borden en serveer met de rijst en de wortels. Bestrooi met het sesamzaad.
Zalm in soja-honingsaus
Deze gebakken zalm geeft een heerlijk zoete smaak dankzij de soja-honingsaus. Een feestje voor ieder die van zoet houdt.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Maak intussen de wortels schoon. Halveer de wortels in de lengte.
Verhit de helft van olie in een hapjespan en bak ze op hoog vuur 2 min. aan. Voeg de de helft van de honing, de helft van de sojasaus en de azijn toe. Doe de deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de rest van de honing met de rest van de sojasaus. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrijk met de soja-honingsaus en bestrooi met peper.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. gaar, keer halverwege. Verdeel de zalm over de borden en serveer met de rijst en de wortels. Bestrooi met het sesamzaad.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
2 el sesamzaad
1 bos verse bospeen
4 el traditionele olijfolie
2 el vloeibare honing
6 el sojasaus
1 el witte wijnazijn
300 g diepvries wilde zalm