Zalm en broccoli uit de wok
Een dagje geen vlees is met dit wokgerecht helemáál niet erg.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes, de ui in partjes, de paprika in reepjes en de knoflook in plakjes. Kook de broccoli in ruim kokend water 5 min., spoel de groente af in een vergiet. Snijd de zalmfilet in blokjes.
Schep de blokjes om met het citroensap en peper en zout naar smaak. Verhit in een wok de olie en roerbak de uienpartjes en de paprikareepjes 3 min. Schep de zalmblokjes en knoflookplakjes erbij en roerbak 2 min. Schep de broccoli erdoor en roerbak weer 2 min. Voeg naar smaak nog wat extra citroensap en (zwarte) peper toe. Serveer de zalm en broccoli met de rijst.
Zalm en broccoli uit de wok
Een dagje geen vlees is met dit wokgerecht helemáál niet erg.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes, de ui in partjes, de paprika in reepjes en de knoflook in plakjes. Kook de broccoli in ruim kokend water 5 min., spoel de groente af in een vergiet. Snijd de zalmfilet in blokjes.
Schep de blokjes om met het citroensap en peper en zout naar smaak. Verhit in een wok de olie en roerbak de uienpartjes en de paprikareepjes 3 min. Schep de zalmblokjes en knoflookplakjes erbij en roerbak 2 min. Schep de broccoli erdoor en roerbak weer 2 min. Voeg naar smaak nog wat extra citroensap en (zwarte) peper toe. Serveer de zalm en broccoli met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
500 g broccoli
3 rode uien
1 groene paprika
1 teen knoflook
400 g diepvries wilde zalm
2 el citroensap
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
wok