Gekruide kippenpoten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaten. Fruit in hetzelfde bakvet de ui en knoflook. Schep de tomaten, het kerriepoeder, de suiker en kruidnagel erdoor. Bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken.
Leg de kip in een braadslee en schenk de bouillon erbij. Bak 40- 50 min. in de oven. Schep regelmatig om. Bewaar de overgebleven kip-kerrie afgedekt in de koelkast.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gekruide kippenpoten
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaten. Fruit in hetzelfde bakvet de ui en knoflook. Schep de tomaten, het kerriepoeder, de suiker en kruidnagel erdoor. Bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken.
Leg de kip in een braadslee en schenk de bouillon erbij. Bak 40- 50 min. in de oven. Schep regelmatig om. Bewaar de overgebleven kip-kerrie afgedekt in de koelkast.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
8 kippenpoten
2 uien
2 tenen knoflook
6 tomaten
3 el milde kerriepoeder
1 tl kristalsuiker
1 kruidnagel
500 ml kippenbouillon van tablet