Hongaarse kipgoulash
Warm worden op koude, donkere avonden doen ze in Hongarije standaard met dit stoofgerecht.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de paprika, tomaat en kip in stukken. Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui, het paprikapoeder, de paprika en de tomaat ca. 10 min. Voeg de kip toe en schenk de bouillon erbij.
Breng aan de kook, roer door en laat de kip op laag vuur ca.15 min. garen.
Neem de pan van het vuur, laat 1 min. afkoelen en voeg de crème fraîche toe. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met rijst en fijngesneden komkommer met crème fraîche, bestrooid met wat paprikapoeder.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Hongaarse kipgoulash
Warm worden op koude, donkere avonden doen ze in Hongarije standaard met dit stoofgerecht.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de paprika, tomaat en kip in stukken. Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui, het paprikapoeder, de paprika en de tomaat ca. 10 min. Voeg de kip toe en schenk de bouillon erbij.
Breng aan de kook, roer door en laat de kip op laag vuur ca.15 min. garen.
Neem de pan van het vuur, laat 1 min. afkoelen en voeg de crème fraîche toe. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met rijst en fijngesneden komkommer met crème fraîche, bestrooid met wat paprikapoeder.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
2 uien
1 rode paprika
1 tomaat
600 g kipfilet
1 el pikante paprikapoeder
150 ml kippenbouillon van tablet
125 ml crème fraîche