Indiase kippenpoten
De kip snijd je in, daardoor trekt de kruidige yoghurt extra goed in het vlees.
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Meng in de ovenschaal met de kruidenpasta en Griekse yoghurt. Snijd elke kippenpoot 4 keer een ½ cm in. Leg de kippenpoten in het yoghurtmengsel en wrijf ze ermee in. Laat 2 uur afgedekt marineren: eerst in de koelkast, de laatste 30 min. op kamertemperatuur.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de poten in het yoghurt mengsel in ca. 50 min. gaar in de oven. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kippenpoten met de rijst en chutney.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Indiase kippenpoten
De kip snijd je in, daardoor trekt de kruidige yoghurt extra goed in het vlees.
hoofdgerecht
null personen
940 kcal
10 min. bereiden
120 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Meng in de ovenschaal met de kruidenpasta en Griekse yoghurt. Snijd elke kippenpoot 4 keer een ½ cm in. Leg de kippenpoten in het yoghurtmengsel en wrijf ze ermee in. Laat 2 uur afgedekt marineren: eerst in de koelkast, de laatste 30 min. op kamertemperatuur.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de poten in het yoghurt mengsel in ca. 50 min. gaar in de oven. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kippenpoten met de rijst en chutney.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
160 g milde currypasta
150 ml Griekse yoghurt
4 kippenpoten
300 g pandanrijst
340 g mangochutney
Dit heb je nodig
ovenschaal (40 x 40 cm)