Hachee van Nicky
Bijzonder: met speklapjes en wittewijnazijn.
Aan de slag
Snijd de runderlappen in stukjes van 2 x 2 cm en bestrooi met de bloem. Houd het laurierblaadje uit de verpakking apart. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de speklapjes in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes speklap 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de boter in een braadpan en smelt de suiker op laag vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de ui, knoflook en laurier toe en bak op laag vuur 5 min.
Neem ondertussen de speklapjes uit de koekenpan. Bak het rundvlees in het achtergebleven bakvet in 5 min. rondom bruin. Voeg de azijn, kruidnagels, bouillon, speklap en het rundvlees toe aan het uienmengsel. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 uur en 30 min. sudderen. Roer af en toe.
Controleer of de hachee gaar is. Dat is het geval als het vlees uit elkaar valt. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Pers de citroen uit, voeg het sap toe en warm nog even mee.
Hachee van Nicky
Bijzonder: met speklapjes en wittewijnazijn.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
35 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Snijd de runderlappen in stukjes van 2 x 2 cm en bestrooi met de bloem. Houd het laurierblaadje uit de verpakking apart. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de speklapjes in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes speklap 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de boter in een braadpan en smelt de suiker op laag vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de ui, knoflook en laurier toe en bak op laag vuur 5 min.
Neem ondertussen de speklapjes uit de koekenpan. Bak het rundvlees in het achtergebleven bakvet in 5 min. rondom bruin. Voeg de azijn, kruidnagels, bouillon, speklap en het rundvlees toe aan het uienmengsel. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 uur en 30 min. sudderen. Roer af en toe.
Controleer of de hachee gaar is. Dat is het geval als het vlees uit elkaar valt. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Pers de citroen uit, voeg het sap toe en warm nog even mee.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g ribrunderlappen
2 tenen knoflook
4 uien
2 speklapjes
2 el kristalsuiker
100 g ongezouten roomboter
4 kruidnagels
500 ml runderbouillon van tablet
2 el witte wijnazijn
½ citroen