Hollandse hachee met rode wijn
Door het vlees urenlang te laten stoven, krijg je pas echt een hachee zoals-ie hoort te zijn.
Aan de slag
Snijd het vlees in kleine stukken en dep droog. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Snijd de ui in ringen. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee met het vlees. Voeg de bloem, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, wijn en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Stoof het vlees op laag vuur afgedekt in ca. 3 uur zacht en gaar. Schep de hachee af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.
Hollandse hachee met rode wijn
Door het vlees urenlang te laten stoven, krijg je pas echt een hachee zoals-ie hoort te zijn.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in kleine stukken en dep droog. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Snijd de ui in ringen. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee met het vlees. Voeg de bloem, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, wijn en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Stoof het vlees op laag vuur afgedekt in ca. 3 uur zacht en gaar. Schep de hachee af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g runderlappen
100 g ongezouten roomboter
3 uien
1 el tarwebloem
2 el donkere basterdsuiker
5 kruidnagels
100 ml fruitige rode wijn
400 ml rundvleesbouillon van tablet
2 gedroogde laurierblaadjes