Hachee van Annemarie
Hachee maken betekent urenlang voorpret: je keuken vult zich al snel met de lekkerste geuren.
Aan de slag
Snipper de ui. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken.
Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Fruit de ui 5 min. mee. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 min. op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.
Hachee van Annemarie
Hachee maken betekent urenlang voorpret: je keuken vult zich al snel met de lekkerste geuren.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken.
Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Fruit de ui 5 min. mee. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 min. op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 uien
750 g magere rib-/runderlappen
50 g ongezouten roomboter
2 gedroogde laurierblaadjes
4 kruidnagels
3 el rodewijnazijn
1 el appelstroop
1 vleesbouillontablet
400 ml kraanwater
1 plakje ontbijtkoek