Spaanse tomatentaart
bewaar
bewaar

Spaanse tomatentaart

Perfect recept voor een vrijdagavond met vrienden. In 45 minuten een hoofdgerecht voor 8 personen op tafel.

10 min. bereiden / 35 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in met wat boter. Snijd de chorizo in plakjes. Snipper de ui. Bak de chorizo 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Bak de ui 3 min. mee. Bestuif het werkblad met wat bloem en leg de plakjes ontdooid deeg op elkaar. Rol uit tot een dunne lap. Bekleed de quichevorm met het deeg en snijd overtollig deeg langs de rand weg.

Snijd de platte peterselie fijn. Klop de eieren met de slagroom en peper en zout. Roer het chorizomengsel en met de platte peterselie door het eiermengsel en doe het in de vorm. Halveer de tomaten. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in de vorm en druppel de olie erover. Maal er zwarte peper boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Laat afkoelen en snijd hem in punten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaanse tomatentaart

Perfect recept voor een vrijdagavond met vrienden. In 45 minuten een hoofdgerecht voor 8 personen op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig