Tomatentaart met kruidensalade
Bon appétit met deze hartige taart uit Frankrijk. Heerlijk met een salade van verse kruiden.
15 min. bereiden / 35 min. oventijd / 10 min. wachten
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met de deegplakjes. Druk de naden goed dicht.
Bestrijk de taartbodem met de pestospread. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm dik en verdeel over de taartbodem. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven tegen elkaar aan in de quichevorm, zodat ze goed aansluiten. Bestrooi met de tijm.
Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat ca. 10 min. afkoelen tot lauwwarm.
Meng ondertussen de basilicum-, peterselie- en muntblaadjes met de olie. Serveer de kruidensalade bij de taart.
Tomatentaart met kruidensalade
Bon appétit met deze hartige taart uit Frankrijk. Heerlijk met een salade van verse kruiden.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met de deegplakjes. Druk de naden goed dicht.
Bestrijk de taartbodem met de pestospread. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm dik en verdeel over de taartbodem. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven tegen elkaar aan in de quichevorm, zodat ze goed aansluiten. Bestrooi met de tijm.
Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat ca. 10 min. afkoelen tot lauwwarm.
Meng ondertussen de basilicum-, peterselie- en muntblaadjes met de olie. Serveer de kruidensalade bij de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
90 g koelverse pestospread
5 takjes verse tijm
200 g mozzarella
500 g romaatjes
15 g verse basilicum
15 g verse peterselie
15 g verse munt
1 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)