Roerei met tomaat
Door de slagroom wordt het roerei nog lekkerder.
Aan de slag
Klop met een garde de eieren en slagroom los. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat in een koekenpan met antiaanbaklaag 1 el boter smelten op middelhoog vuur. Schenk het losgeklopte ei in een keer in de pan. Schraap met een houten lepel of spatel het gestolde ei telkens van de bodem en de zijkant van de pan. Haal de pan van het vuur als het ei bijna gaar, maar nog glanzend is. Haal het ei uit de pan en houd warm.
Laat in dezelfde pan de rest van de boter smelten. Zet het vuur hoog en bak de cherrytomaten al omscheppend 2-3 min., tot ze barsten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de warme tomaten bij het roerei. Scheur het basilicum grof en strooi erover.
Hoe dek je echt een tafel?
Instructievideo - 02:23 min.
Roerei met tomaat
Door de slagroom wordt het roerei nog lekkerder.
null personen
220 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop met een garde de eieren en slagroom los. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat in een koekenpan met antiaanbaklaag 1 el boter smelten op middelhoog vuur. Schenk het losgeklopte ei in een keer in de pan. Schraap met een houten lepel of spatel het gestolde ei telkens van de bodem en de zijkant van de pan. Haal de pan van het vuur als het ei bijna gaar, maar nog glanzend is. Haal het ei uit de pan en houd warm.
Laat in dezelfde pan de rest van de boter smelten. Zet het vuur hoog en bak de cherrytomaten al omscheppend 2-3 min., tot ze barsten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de warme tomaten bij het roerei. Scheur het basilicum grof en strooi erover.
combinatietip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote scharreleieren
2 el verse slagroom
2 el ongezouten roomboter
125 g cherrytomaten
8 blaadjes verse basilicum
Dit heb je nodig
garde
houten lepel