Oeuf 'en cocotte'
Klassieker uit Frankrijk: een eitje gegaard in een ramequin.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ramequins in met boter. Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de helft over de ramequins.
Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche en bestrooi met peper en eventueel zout. Breek er voorzichtig een ei boven. Verdeel de rest van het basilicum erover en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de schaaltjes 8-12 min. in de oven.
Oeuf 'en cocotte'
Instructievideo - 01:51 min.
Oeuf 'en cocotte'
Klassieker uit Frankrijk: een eitje gegaard in een ramequin.
ontbijt
null personen
135 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ramequins in met boter. Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de helft over de ramequins.
Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche en bestrooi met peper en eventueel zout. Breek er voorzichtig een ei boven. Verdeel de rest van het basilicum erover en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de schaaltjes 8-12 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 g ongezouten roomboter
3 takjes verse basilicum
4 el crème fraîche
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
ramequins