Romig roerei
Met de smaken van verse kruiden: platte peterselie, basilicum en bieslook.
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn. Houd 4 mooie basilicumblaadjes achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes in dunne reepjes. Klop de eieren met een garde of mixer los met de zuivelspread en slagroom. Voeg de basilicumreepjes en de helft van de peterselie toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag. Voeg het eimengsel toe als de boter niet meer bruist. Blijf roeren tot het mengsel gestold en gaar is, maar nog wel zacht en smeuïg. Verdeel over de borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes. Bon appétit!
Romig roerei
Instructievideo - 01:59 min.
Roerei maken
Instructievideo - 01:12 min.
Romig roerei
Met de smaken van verse kruiden: platte peterselie, basilicum en bieslook.
ontbijt
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn. Houd 4 mooie basilicumblaadjes achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes in dunne reepjes. Klop de eieren met een garde of mixer los met de zuivelspread en slagroom. Voeg de basilicumreepjes en de helft van de peterselie toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag. Voeg het eimengsel toe als de boter niet meer bruist. Blijf roeren tot het mengsel gestold en gaar is, maar nog wel zacht en smeuïg. Verdeel over de borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 takjes verse platte peterselie
15 g verse basilicum
8 middelgrote eieren
3 el zuivelspread bieslook light
3 el verse slagroom
25 g ongezouten roomboter