Zeevruchtenpilau met maïs en prei
Aan de slag
Los de bouillontabletten op in 1l kokend water. Verwarm in een ruime pan olie en bak hierin prei al 2 min. omscheppend. Voeg de rijst en bouillon toe (op en kopje na). Breng tegen de kook en kook op laag vuur met deksel op de pan ca. 10 min.
Voeg de uitgelekte maïs en bevroren zeevruchten toe en laat in ca. 5 min. gaar worden. Als de rijst droog is maar nog niet helemaal, voeg dan nog wat bouillon toe.
Hak de dille fijn. Schep door de pilau en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep op borden de pilau.
Zeevruchtenpilau met maïs en prei
hoofdgerecht
null personen
591 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Los de bouillontabletten op in 1l kokend water. Verwarm in een ruime pan olie en bak hierin prei al 2 min. omscheppend. Voeg de rijst en bouillon toe (op en kopje na). Breng tegen de kook en kook op laag vuur met deksel op de pan ca. 10 min.
Voeg de uitgelekte maïs en bevroren zeevruchten toe en laat in ca. 5 min. gaar worden. Als de rijst droog is maar nog niet helemaal, voeg dan nog wat bouillon toe.
Hak de dille fijn. Schep door de pilau en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep op borden de pilau.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 vleesbouillontabletten
3 el traditionele olijfolie
300 g verse preien
400 g basmatirijst
340 g maiskorrels in pot
500 g diepvries zeevruchten
15 g verse dille