Noedelsoep met gestoofde kool en mais
Deze noedelsoep is een cadeautje in een kommetje. Dankzij de gebakken prei, gestoofde kool en mais krijg je flink wat groente binnen. Gember, sesamolie, rijstazijn en sojasaus geven de noedelsoep een smaakkick. En dat in 30 minuten in de keuken staan.
Aan de slag
Was de prei, halveer in de lengte en snijd de helften in drie stukken. Snijd elk stuk in de lengte in dunne reepjes en dep goed droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet een vergiet op een hittebestendige kom. Giet de prei met de olie in de vergiet, bewaar de olie. Laat de prei uitlekken op keukenpapier.
Verwijder de harde kern van de kool en snijd kool in repen van 2 cm. Verhit 2 el preiolie (per 4 personen) opnieuw in de koekenpan en bak de kool 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Breng het water met de bouillonblokjes en gember in de soeppan aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de sojadrink, sojasaus, rijstazijn en suiker toe. Breng aan de kook en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de mie 3 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Doe de mais in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verdeel de noedels over de kommen en schenk de hete bouillon erover. Verdeel de kool, mais en prei erover en besprenkel met de sesamolie.
Noedelsoep met gestoofde kool en mais
Deze noedelsoep is een cadeautje in een kommetje. Dankzij de gebakken prei, gestoofde kool en mais krijg je flink wat groente binnen. Gember, sesamolie, rijstazijn en sojasaus geven de noedelsoep een smaakkick. En dat in 30 minuten in de keuken staan.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de prei, halveer in de lengte en snijd de helften in drie stukken. Snijd elk stuk in de lengte in dunne reepjes en dep goed droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet een vergiet op een hittebestendige kom. Giet de prei met de olie in de vergiet, bewaar de olie. Laat de prei uitlekken op keukenpapier.
Verwijder de harde kern van de kool en snijd kool in repen van 2 cm. Verhit 2 el preiolie (per 4 personen) opnieuw in de koekenpan en bak de kool 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Breng het water met de bouillonblokjes en gember in de soeppan aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de sojadrink, sojasaus, rijstazijn en suiker toe. Breng aan de kook en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de mie 3 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Doe de mais in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verdeel de noedels over de kommen en schenk de hete bouillon erover. Verdeel de kool, mais en prei erover en besprenkel met de sesamolie.
vegantip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 prei
4 el zonnebloemolie
500 g Chinese kool
30 g verse gemberwortel
1½ l kraanwater
2 groentebouillonblokjes
300 ml sojadrink ongezoet
3 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el kristalsuiker
250 g Chinese eiermie
340 g biologische maiskorrels in pot
2 el sesamolie
Dit heb je nodig
soeppan