Maaltijdsalade met gebakken aardappelen, cashewnoten en witte kaas
Bij deze robuuste salade heeft ieder ingrediënt een andere bite en dat maakt elke hap verrassend.
Aan de slag
Maak de haricots verts schoon, halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Spoel de boontjes met koud water af en laat ze uitlekken. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan bak de aardappelblokjes in ca. 20 min. al omscheppend bruin en gaar.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Laat de kaasblokjes uitlekken, bewaar de gekruide olie. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de cashewnoten snel lichtbruin. Schep op keukenpapier. Roer een dressing van de wijnazijn, mosterd, walnotenolie en (voor 4 personen) 3 eetlepels gekruide olie van de kaasblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de sla, boontjes, dressing, helft van artisjokken, helft van kaasblokjes en de helft van cashewnoten. Schep de salade op een grote schaal. Verdeel de gebakken aardappelen hierover. Garneer met rest van sla, artisjokken, kaasblokjes en noten.
Maaltijdsalade met gebakken aardappelen, cashewnoten en witte kaas
Bij deze robuuste salade heeft ieder ingrediënt een andere bite en dat maakt elke hap verrassend.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de haricots verts schoon, halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Spoel de boontjes met koud water af en laat ze uitlekken. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan bak de aardappelblokjes in ca. 20 min. al omscheppend bruin en gaar.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Laat de kaasblokjes uitlekken, bewaar de gekruide olie. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de cashewnoten snel lichtbruin. Schep op keukenpapier. Roer een dressing van de wijnazijn, mosterd, walnotenolie en (voor 4 personen) 3 eetlepels gekruide olie van de kaasblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de sla, boontjes, dressing, helft van artisjokken, helft van kaasblokjes en de helft van cashewnoten. Schep de salade op een grote schaal. Verdeel de gebakken aardappelen hierover. Garneer met rest van sla, artisjokken, kaasblokjes en noten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g verse haricots verts
3 el traditionele olijfolie
750 g pomrissolies
400 g artisjokharten in blik
300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
100 g ongezouten cashewnoten
1½ el wittewijnazijn
2 tl Franse mosterd
1 el walnotenolie
200 g gemengde friseesla
Dit heb je nodig
keukenpapier