Quinoa-maissalade met kikkererwten, tomaten en witte kaas
Past perfect bij de lente, deze kleurige lunchsalade met quinoa en mais. Lekker en in een kwartiertje klaar!
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de kikkererwten en mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de tomaten. Snijd de halve krop sla eerst in kwarten en vervolgens in dunne repen. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 2 personen).
Boen de halve limoen schoon, rasp de groene schil boven de quinoa en pers die helft uit. Voeg het limoensap en de opgevangen olie toe en schep om. Voeg de kikkererwten, mais, tomaten, sla en witte kaas toe. Schep om en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Quinoa-maissalade met kikkererwten, tomaten en witte kaas
Past perfect bij de lente, deze kleurige lunchsalade met quinoa en mais. Lekker en in een kwartiertje klaar!
bijgerecht
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de kikkererwten en mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de tomaten. Snijd de halve krop sla eerst in kwarten en vervolgens in dunne repen. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 2 personen).
Boen de halve limoen schoon, rasp de groene schil boven de quinoa en pers die helft uit. Voeg het limoensap en de opgevangen olie toe en schep om. Voeg de kikkererwten, mais, tomaten, sla en witte kaas toe. Schep om en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g driekleurenquinoa
75 g mais in mini-blik
80 g kikkererwten in blik
125 g biologische snoepgroente tomaat
½ kropje babyromainesla
100 g witte kaasblokjes in kruidenolie
½ limoen