Guacamole met tomaat
De lekkerste dip voor tortillachips maak je zelf.
Aan de slag
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Laat afkoelen. Pel het vel eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de tomaten op smaak met olijfolie, zout en peper.
Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de verse koriander fijn en pers de limoen uit. Schep de avocado's voorzichtig om met de zure room, het limoensap, de koriander, chilivlokken en zout naar smaak.
Schep in lage brede glaasjes een lepel van het avocado mengsel en daarna een lepeltje van het tomaten mengsel. Steek er wat tortillachips in.
Guacamole met tomaat
De lekkerste dip voor tortillachips maak je zelf.
voorgerecht
null personen
140 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Laat afkoelen. Pel het vel eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de tomaten op smaak met olijfolie, zout en peper.
Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de verse koriander fijn en pers de limoen uit. Schep de avocado's voorzichtig om met de zure room, het limoensap, de koriander, chilivlokken en zout naar smaak.
Schep in lage brede glaasjes een lepel van het avocado mengsel en daarna een lepeltje van het tomaten mengsel. Steek er wat tortillachips in.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 trostomaten
1 el traditionele olijfolie
2 eetrijpe avocado's
½ limoen
2 el verse koriander
1 el zure room
1 mespunt chilivlokken
10 g tortillachips