Nachos met guacamole
Nacho's ontstonden doordat een Mexicaanse chef overgebleven tortilla's in driehoekjes sneed, en die met kaas en jalapeño's bakte in de oven. Dat beek een doorslaand succes!
15 min. bereiden / 5 min. oventijd
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper ondertussen de ui. Pers de limoenen uit. Meng ¾ van de ui met 2 el limoensap (per 4 pers) en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe de helft in de vijzel, wrijf grof en voeg 1 el limoensap (per 4 pers) toe. Snijd de andere helft in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander en de jalapeño’s fijn. Meng de helft van alle gesneden ingrediënten (tomaat, koriander, ui, jalapeño), de gesneden avocado en 1 el limoensap (per 4 pers) tot een salsa. Doe de rest van dezelfde ingrediënten (behalve de jalapeño) bij de avocado in de vijzel en wrijf tot een smeuïge guacamole met nog wat structuur. Breng de salsa en de guacamole op smaak met zout.
Rasp de cheddar. Verdeel de helft van de totopos over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de helft van de kaas en de helft van de rest van de fijngesneden jalapeño’s. Verdeel de rest van de totopos erover en verdeel de rest van de kaas en jalapeño’s erover. Bak ca. 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de salsa, de sour cream erover. Serveer de nacho’s met de guacamole.
Nachos met guacamole
Instructievideo - 01:19 min.
Nachos met guacamole
Nacho's ontstonden doordat een Mexicaanse chef overgebleven tortilla's in driehoekjes sneed, en die met kaas en jalapeño's bakte in de oven. Dat beek een doorslaand succes!
null personen
15 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper ondertussen de ui. Pers de limoenen uit. Meng ¾ van de ui met 2 el limoensap (per 4 pers) en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe de helft in de vijzel, wrijf grof en voeg 1 el limoensap (per 4 pers) toe. Snijd de andere helft in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander en de jalapeño’s fijn. Meng de helft van alle gesneden ingrediënten (tomaat, koriander, ui, jalapeño), de gesneden avocado en 1 el limoensap (per 4 pers) tot een salsa. Doe de rest van dezelfde ingrediënten (behalve de jalapeño) bij de avocado in de vijzel en wrijf tot een smeuïge guacamole met nog wat structuur. Breng de salsa en de guacamole op smaak met zout.
Rasp de cheddar. Verdeel de helft van de totopos over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de helft van de kaas en de helft van de rest van de fijngesneden jalapeño’s. Verdeel de rest van de totopos erover en verdeel de rest van de kaas en jalapeño’s erover. Bak ca. 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de salsa, de sour cream erover. Serveer de nacho’s met de guacamole.
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
2 limoenen
2 tomaten
2 eetrijpe avocado's
3¾ g koriander
2 el jalapeñopepers in pot
150 g Cheddar Tophat
150 g totopos gele mais-tortillachips
4 el sour cream
Dit heb je nodig
vijzel
bakpapier